Pelet program

2010. godine Termomont hrabro ulazi u proizvodnju kotlova sa automatskim doziranjem drvenog peleta. U prvi mah to su bili gorionici na pelet TERMEC (kasnije BIOTERMEC) koji se montiraju na postojeće kotlove na drvo i ugalj.

2012. godine počela je i proizvodnja kotlova koji rade isključivo na pelet  – TOBY – i koji po svojim dimenzijama, performansama, odnosom cene i kvaliteta daleko nadilaze sisteme sa gorionicima. Zahvaljujući izrazito pozitivnoj reakciji tržišta te ekspanziji proizvodnje peleta kao goriva,  kotao TOBY vrlo brzo zauzima dominantnu ulogu i predstavlja najprodavaniji kotao takve vrste u Srbiji.

TOBY ispunjava najviše standarde (Klasa 5) navedene u  Evropskoj normi EN 303-5:2012 a koji se tiču emisija štetnih gasova i stepena korisnosti kotla (preko 90% ali u realnim uslovima).

U periodu od 2012. do maja 2014. godine proizvedeno je preko 2000 komada ovih kotlova. 2014. predstavljena je druga generacija kotlova TOBY.

Gama kotlova na pelet TOBY proširena je do snage 200 KW – modeli TOBY BLOCK 100 i TOBY BLOCK 200 poseduju ložište 100% prilagođeno sagorevanju peleta, imaju ugrađene mehanizme čišćenja.

 

 

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>